Natuur inspireert.

N

Collectie LEAVES

Sieradencollectie gebaseerd op een originele beeldserie, gefotografeerd tijdens een boswandeling. De fascinatie met de patronen van bladeren en takken komt tot uiting in een grafische interpretatie van een blad, vertaald in de vorm van een sieraad. De collectie bestaat uit zes tot acht stukken, in meerdere kleurstellingen, allen vervaardigd in Nederland.

Wereldwijd worden slechts enkele juweliers per land geselecteerd die het merk DE PARME DESIGN mogen voeren. Juweliers kunnen contact opnemen met office@deparmedesign.com voor het inventariseren van mogelijkheden om de LEAVES Collectie van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme op te nemen in de eigen collectie.

Voor particuliere bezichtiging of ontwerpen op maat kunt u een afspraak maken via office@deparmedesign.com.

Verkoopadres Den Haag: Steltman Juwelier, Den Haag

Verkoopadres Amsterdam: Schaap -/- Citroen Juweliers, Amsterdam

Bekijk de collectie

Vaas met ringen

Jan Baptist van Fornenburgh Bloemen in een vaas

De bloemen en insecten vertegenwoordigen de jaar cycli waarbij de natuurlijke rijkdom getoond wordt. Daaruit heeft H.K.H. Prinses Margarita de cycli, de cirkels, gehaald voor haar kunstwerk. De kleuren uit het doek vertegenwoordigen de verschillenden perioden in het jaar. De glazen vaas is helemaal bewerkt met kleine inkepingen, zodat er een matte afwerking ontstond. Deze benaderen de uitstraling van de fijne penseelstreken uit het schilderij die zo inspirerend zijn.

Voor elk materiaal dat H.K.H. Prinses Margarita heeft geselecteerd, is samengewerkt met de beste vakmensen als eerbetoon aan het betreffende materiaal. Glas draad getrokken door Bibi Smit, delicaat porselein vervaardigd door Judith Bloedjes en metaal, bewerkt, door Studio Dubbelop en het gouden montuur door De Vaal. Het object kan worden opgehangen maar ook gedragen.

Kunstobject én sieraad.

Collectie Tapijt

Tapijt Silhouette ontworpen door H.K.H. Prinses Margarita voor de collectie van Marc Janssen. De werking van licht staat centraal. De combinatie van wol en zijde maakt het patroon van de geabstraheerde takken van een beuk goed zichtbaar. Zijde licht op, terwijl wol juist absorbeert. Door dit contrast lijkt het alsof het tapijt een ton-sur-ton kleurenpallet heeft, terwijl er maar één kleur is gebruikt. Okergeel.

In de samenwerking met Marc Janssen sluit DE PARME DESIGN aan bij een illustere rij designers als Mae Engelgeer, Claire en Roderick Vos, Kiki van Eijk, Piet Hein Eek en Joost van Bleiswijk.

Marc Janssen