Natuur inspireert.

N

Collectie Leaves

Sieradencollectie gebaseerd op een originele beeldserie, gefotografeerd tijdens een boswandeling. De fascinatie met de patronen van bladeren en takken komt tot uiting in een grafische interpretatie van een blad, vertaald in de vorm van een sieraad. De collectie bestaat uit zeven stukken, in meerdere kleurstellingen, allen vervaardigd in Nederland.

Wereldwijd worden slechts enkele juweliers per land geselecteerd die het merk De Parme Design mogen voeren. Juweliers kunnen contact opnemen met office@deparmedesign.com voor het inventariseren van mogelijkheden om de Leaves Collectie van H.K.H. Prinses Margarita de Bourbon de Parme op te nemen in de eigen collectie.

Voor particuliere bezichtiging of ontwerpen op maat kunt u een afspraak maken via office@deparmedesign.com.

Verkoopadres Nederland: Steltman Juwelier, Den Haag

Bekijk de collectie

Vaas met ringen

Jan Baptist van Fornenburgh

Bloemen in een vaas

Wat mij het meest inspireert aan dit bijzondere schilderij zijn die verfijnde en gedetailleerde penceelstreken op perkament. Alles op het schilderij omvat iets kostbaars, de Wanli vaas met gouden montuur, de rozen en lelietjes-van-dalen waar kostbare olie van werd gemaakt en de voor die tijd zeer bijzondere tulpen.

De bloemen en insecten vertegenwoordigen de jaar cycli waarbij de natuurlijke rijkdom getoond wordt. Daaruit heb ik de cycli, de cirkels, gehaald voor mijn kunstwerk. De kleuren uit het doek vertegenwoordigen de verschillenden perioden in het jaar. De glazen vaas is helemaal bewerkt met kleine inkepingen, zodat er een matte afwerking ontstond. Deze benaderen de uitstraling van de fijne penseelstreken uit het schilderij die zo inspirerend zijn.

Voor elk materiaal wat ik heb geselecteerd, is samengewerkt met de beste vakmensen als eerbetoon aan het betreffende materiaal. Glas draad getrokken door Bibi Smit, delicaat porselein vervaardigd door Judith Bloedjes en metaal, bewerkt, door Studio Dubbelop en het gouden montuur door De Vaal. Het object  kan opgehangen worden, maar ook gedragen worden.

Kunstobject én sieraad.

Collectie Tapijt

Tapijt Silhouette ontworpen voor de collectie van Marc Janssen. De werking van licht staat centraal. De combinatie van wol en zijde maakt het patroon van de geabstraheerde takken van een beuk goed zichtbaar. Zijde licht op, terwijl wol juist absorbeert. Door dit contrast lijkt het alsof het tapijt een ton-sur-ton kleurenpallet heeft, terwijl er maar één kleur is gebruikt. Okergeel.

In de samenwerking met Marc Janssen sluit De Parme Design aan bij een illustere rij designers als Mae Engelgeer, Claire en Roderick Vos, Kiki van Eijk, Piet Hein Eek en Joost van Bleiswijk.

Marc Janssen